Zoeken

naar projecten, activiteiten, nieuws en pagina's

WE ARE LEIDEN

WE ARE LEIDEN

We Are Leiden creëert bijzondere ontmoetingen in de stad. Ontmoetingen tussen stadsbewoners die elkaar nog niet kennen, en die soms nauwelijks iets met elkaar gemeen hebben, maar die wel met elkaar wonen in hun stad. We geloven namelijk dat goede contacten helpen om je ergens thuis te voelen.

Het Cultuurfonds Leiden nam in 2017 het initiatief voor de oprichting van Stichting Stadsprogrammering. Theatermaker Pepijn Smit (PS Theater) werd stadsprogrammeur. Hij kreeg opdracht om actuele thema’s in de stad te signaleren en te vertalen naar projecten. Samen met onder andere Stadslab Leiden werd het eerste event ‘We Are Leiden’ opgezet.

Datzelfde jaar organiseerde We Are Leiden een groot evenement, waarbij ze 150 Leidenaren uitdaagden om 150 nieuwkomers een persoonlijke rondleiding te geven door de stad. Het was het begin van een nieuw initiatief in de stad. De Kick-off is de jaarlijkse aftrap van het nieuwe seizoen!

Sinds najaar 2017 gaat Stichting Stadsprogrammering door onder de naam We Are Leiden. We Are Leiden ontwikkelt zich verder als een zelfstandig platform. Onder de vlag van We Are Leiden worden uiteenlopende projecten en evenementen georganiseerd, zoals het Stadsdiner, Human Library en Kick-off 2018.