Zoeken

naar projecten, activiteiten, nieuws en pagina's

Stadstijgers

Stadstijgers

Actief burgerschap kun je leren. Nog te vaak zien leerlingen burgerschapsvorming als iets dat niet over henzelf gaat. Wat betekent het nou om als burger invloed te hebben op de samenleving? En hoe doe je dat? Stadslab Leiden wil daarom scholen graag de grondslag van het Stadslabsucces aanbieden: een week waarin leerlingen samenwerken aan het vormgeven van hun eigen samenleving. We zijn hiermee gestart op het Leonardo College.

Frum van Egmond, onderwijsvernieuwer en grondlegger van de Noordwijkse Methode, tekent voor de onderwijsvisie van de Stadstijgers. De week is gebaseerd op haar missie: een kind te laten schitteren met zijn eigen talenten, zodat hij van daaruit een positieve bijdrage kan leveren aan de wereld om zich heen. Pijlers van haar methode zijn: inspiratie, denkstrategie├źn, talentontwikkeling, ondernemerschap en communicatie.

Tijdens de Stadstijgerweek ontvangen verschillende organisaties kleine groep scholieren. De scholieren gaan vervolgens aan de slag om een probleem van deze organisatie op te lossen.