Zoeken

naar projecten, activiteiten, nieuws en pagina's

Leiden Centraal Park

Leiden Centraal Park

Leiden Centraal Park tussen BioSciencePark en Singelpark is de nieuwe buurt bij Leiden Centraal. Daar wil straks iedereen wel wonen, werken of afspreken.

Burgerpanel Leiden Centraal Park pleit voor een stationsgebied waar iedereen beter van wordt: de reizigers, de inwoners en de bezoekers van Leiden. Dat betekent dat Leiden daar OV, wonen, winkelen en werken in samenhang ontwikkelt. Leidenaren willen serieus een stem hebben in het drukste, duurste en duurzaamste stukje Leiden. Zo’n groot gebied opnieuw ontwerpen is een unieke kans om Leiden een nieuwe ontdekking te geven!

De groene loper

Sinds de Burgertop van maart 2017 organiseerde Leiden Centraal Park bijeenkomsten en gesprekken, schreven we de Burgervisie op het Stationsgebied, legden we alvast symbolisch de groene loper voor Leiden Centraal en tekenden we de Green Deal voor de Duurzaamste Kilometer van Nederland.

Het burgerpanel

Burgerpanel Leiden Centraal Park heeft met succes gepleit voor een duidelijke meetlat bij ontwikkeling van de Duurzaamste Kilometer van NL (DZKMNL) in het Stationsgebied. In het concept-projectplan is gekozen voor de maatstaf van Breeam-Gebiedsontwikkeling. Een goede stap, want daarmee wordt Leiden de eerste stad in Nederland waar deze wereldwijd geaccepteerde maatstaf wordt toegepast op binnenstedelijk gebied. Logisch, want hoe kunnen we anders als Leiden met droge ogen beweren dat we de Duurzaamste Kilometer van Nederland realiseren? Zo voorkomen we dat Leidenaren worden afgescheept met halfslachtige duurzame maatregelen of greenwashing.

Nederland waar deze wereldwijd geaccepteerde maatstaf wordt toegepast op binnenstedelijk gebied. Logisch, want hoe kunnen we anders als Leiden met droge ogen beweren dat we de Duurzaamste Kilometer van Nederland realiseren? Zo voorkomen we dat Leidenaren worden afgescheept met halfslachtige duurzame maatregelen of greenwashing. Nederland waar deze wereldwijd geaccepteerde maatstaf wordt toegepast op binnenstedelijk gebied. Logisch, want hoe kunnen we anders als Leiden met droge ogen beweren dat we de Duurzaamste Kilometer van Nederland realiseren? Zo voorkomen we dat Leidenaren worden afgescheept met halfslachtige duurzame maatregelen of greenwashing.