Zoeken

naar projecten, activiteiten, nieuws en pagina's

Bestuur

Het bestuur van Stadslab ververst zich continu en verwelkomt jaarlijks nieuwe leden. Met frisse energie zal het nu vijfkoppige bestuur dit jaar aan de slag gaan met nieuwe ideeën en geluiden…

Voorzitter – Mark van Egmond – Creatieve duizendpoot, maatschappelijk betrokken en een echte ‘do it’ man. Geboren en getogen in Leiden, na een studie in Haarlem riep de geboortestad mij terug. Eenmaal terug in Leiden ben ik mij hard gaan maken voor de diversiteit, cultuur en toegankelijkheid van de stad. Toen Stadslab op mijn pad kwam merkte ik vrijwel direct dat ik temidden in een groep van gepassioneerde Leidenaren terecht kwam die net zoals ik zich willen inzetten voor al het moois wat onze stad te bieden heeft. Binnen de stichting hoop ik naast mijn netwerk breed in te kunnen zetten ook ontzettend veel mooie dingen te mogen realiseren.

Secretaris – Emma Boersma – Creatief, gedreven en betrokken. Door de sterke band die mijn familie heeft met de stad ben ik 1,5 jaar geleden naar Leiden verhuisd, vanuit Utrecht. Wonen in Leiden geeft mij enorm veel energie en vreugde en daarom wil ik me graag inzetten voor deze stad. Via via ben ik bij Stadslab betrokken geraakt. Bij Stadslab ontstaan heel veel leuke en creatieve ideeën. Als bestuurders zijn wij allen heel verschillende mensen: dat vult elkaar goed aan! Het is geweldig dat Stadslab zich al zó lang inzet om van Leiden een nog mooiere plek te maken voor haar bewoners. Leiden is altijd een stad geweest met een open hart. Een stad waarin vluchtelingen welkom waren, waarin iedereen zich thuis kan voelen, en die eeuwenlang een centrum is geweest van vrijheid en cultuur. ’s Nachts mag je mij wakker maken om sterren te kijken of lekker spaghetti bolognese te eten. In mijn vrije tijd houd ik van een potje squash, door de stad heen wandelen, spelletjes doen, borrelen en naar de film gaan. Ik wens voor iedereen dat ze zich gelukkig en vrij mogen voelen in ons prachtige Leiden.

Penningmeester – Céleste van Zijp – Ambitieus, enthousiast, praktisch en resultaatgericht. Van jongs af aan is de rijke cultuur, en met name het Leidsch Ontzet, van Leiden met de paplepel ingegoten. De binding met Leiden is hierdoor sterk en na een studententijd in het oosten, ben ik weer teruggekomen naar onze mooie stad. Als student ben ik altijd actief geweest en toen Stadslab op mijn pad kwam was het ook een no-brainer om mij hiervoor in te zetten. Leiden is een bruisende stad, waarbij we na 10 jaar Stadslab nog steeds mooie projecten kunnen blijven opzetten om de verbindingen tussen de verschillende Leidenaren nog meer te versterken. ’s Nachts mag je mij wakker maken voor een avontuurlijke vakantie! Leiden wens ik als stad een mooie toekomst toe, met behoud van haar mooie historie en het creëren van nieuwe herinneringen voor jong en oud.

Algemeen bestuurslid – Coen Turk – Enthousiast, leergierig en geïnteresseerd in vrijwel alles! Na een aantal vluchtige pogingen om te studeren, ben ik er gelukkig toch achtergekomen dat het niets voor mij was en ben ik met twee benen het werkende leven in te gestapt. Leiden is mijn uitvalsbasis en thuis en daarom vind ik het een eer om onderdeel te mogen zijn van deze prachtige groep mensen, die allemaal het beste voorhebben met de stad. Ik denk dat in een politiek enigszins eengsgezinde stad als Leiden, polarisatie altijd op loer en ik vind het belangrijk om er samen voor te strijden dat we als één geheel de toekomst in gaan. Binnen Stadslab wil ik veel leren over de stad en hoop ik samen met de Leidenaren mooie projecten op te zetten die zorgen voor verbintenis.
Kom maar op met die goeie ideeën!

 

Algemeen bestuurslid – Tess Barning – Pragmatisch met een scheut idealisme. Geboren en getogen Leidenaar en ook tijdens een uitstapje naar Gent bleef Leiden in mijn hart. Werkzaam in de welzijnssector, en met Stadslab hoop ik, vanuit die hoek, samen met Leidenaren projecten op te zetten die de band met de stad én met elkaar versterken. Projecten die Leiden leuker maken en tegelijkertijd inspringen op maatschappeijke
ontwikkelingen. We zijn er voor alle inwoners, jong en oud, die net als wij denken dat het altijd nóg
beter kan en met ons willen uitproberen hoe!

Het bestuur is te bereiken via info@stadslableiden.nl