Zoeken

naar projecten, activiteiten, nieuws en pagina's

Bestuur

Het bestuur van Stadslab is de afgelopen maand flink op de schop gegaan. Sigrid Jansen is na jaren enthousiaste inzet gestopt en 4 nieuwe bestuursleden zijn toegetreden. Met frisse energie zal het nu zeskoppige bestuur dit jubileumjaar aan de slag gaan met nieuwe ideeën en geluiden…

Voorzitter – Marieke Jas – verantwoordelijk, optimistisch, verbinder en regelneef met liefde voor de publieke sector en passie voor literatuur en klassieke muziek. Ik kan me geen leven voorstellen zonder leren! Stadslab ken ik vanaf de formele oprichting in Café Vooraf en Toe, ik wilde erbij zijn omdat ik het een geweldig initiatief vond in de relatieve braafheid van Leiden. Stadslab moet door om de stad met projecten nieuwe impulsen en levendigheid te blijven geven, maar vooral omdat actieve betrokkenheid Leidenaren aan Leiden en aan elkaar verbindt. Het is geweldig om een bijdrage te mogen leveren aan het opnieuw inrichten van Stadslab voor een volgende fase. Een laboratorium innoveert bij uitstek ook zichzelf. Je kunt me ’s nachts wakker maken voor een klassieke aubade. Wat ik Leiden toewens? Iets minder zelfingenomenheid en iets meer lef!

Secretaris – Frans van den Broek – verbinder, enthousiast, energiek, resultaatgericht en soms een beetje ongeduldig. Ik ken het Stadslab via vrienden en ben onder de indruk van groot aantal projecten die zijn gestart. Ik vind het belangrijk om aan te sluiten op de wensen en ideeën van de burgers uit Leiden. De waarde die ik meebreng om dit te bereiken is dat ik goed kan luisteren en doorvragen. Alleen dan kom je tot de kern van waar de wensen liggen. Ik heb een breed netwerk in de regio en daarbuiten en ook mijn doorzettingsvermogen en humor komen goed van pas. Je kan me ‘s nachts wakker maken voor een Hollandse Nieuwe Haring. Ik wens de stad Leiden toe dat ze voor alle inwoners van de stad een plek is waar je je thuis voelt met de beslotenheid van een dorp en de allure van een stad. Dat Leiden voorop loopt als het gaat over kennis en implementatie van innovatie op het terrein van de toekomst van de samenleving.

Penningmeester – Dorien Hooman – Ik woon al 40 jaar in en nabij Leiden en heb er mijn hart verpand. Ik heb Stadslab leren kennen via De Ziel van Leiden, het stripboek waar ik aan heb meegewerkt. Via de sessies die we organiseerden leerde ik veel mensen kennen en Leiden vanuit verschillende aspecten te zien. Mijn passie ligt bij cultuur, kunst, geschiedenis, dans en muziek (ik speel accordeon en zing in de Leidse klezmerband Di Krenitse). Ik word erg warm van zaken als burgerparticipatie, circulaire economie en sociaal ondernemen. Leiden heeft al heel veel te bieden, maar natuurlijk kan het allemaal nog leuker, mooier, duurzamer, socialer…

Algemeen bestuurslid – Malinda Clouder – Ik woon nu 20 jaar in Leiden, samen met mijn kinderen. Ik heb een winkel met fairtrade kleding van natuurlijke materialen, zoals zijde, bamboe en hennep. Ik werk al jaren met kinderen en creativiteit. Daarnaast vind ik zingen en theater leuk en maak ik beelden van keramiek. Ik ben bestuurslid van Stadslab, omdat ik het belangrijk vind dat mensen in Leiden die leuke ideeën hebben, deze ook waar kunnen maken. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij.

Algemeen bestuurslid – Hella van de Velde – Praktisch, inventief, nuchter en direct. Geen Leidenaar van geboorte, maar wel van hart – alweer zo’n 35 jaar. Ik ken en volg stadslab al vanaf het begin, vanuit de krant en via allerlei initiatieven. Nu is het tijd om zelf een steentje bij te dragen. Zo lang er goede ideeën in de stad zijn die een opkontje kunnen gebruiken, is er een podium voor het Stadslab. Het netwerk rondom Stadslab is een broedplaats van ideeën en initiatieven. Stadslab is er om die zichtbaar te maken en te helpen verwezenlijken. Wat breng ik mee? Een praktische inslag en vermogen om kansen te zien in de verbinding, tussen verschillende mensen, onderwerpen en invalshoeken. Maak mij ‘s nachts niet wakker, maar ‘s ochtends. Voor een gezellig samenzijn of een mooie wandeling. Ik wens Leiden een toekomst die net zo bruist als zijn verleden. En een bevolking die met elkaar leeft en niet naast elkaar.

Algemeen bestuurslid – Bart van der Geest – Nieuwsgierig, creatief, veelzijdig, beschouwend en betrokken. Geboren en getogen in Leiden en altijd op zoek naar ontdekkingen, inspiratie en verbinding. Het toegankelijke, speelse en experimentele karakter van Stadslab spreekt me daarom aan. Het is van en voor alle Leidenaren. Op het kruisvlak van kunst, cultuur, wetenschap en maatschappij. Als stad van ontdekkingen heeft Leiden alles in zich, maar soms heeft het toeval een zetje nodig. Of een goed idee een vonkje. Stadslab kan als katalysator dat zetje of vonkje geven waardoor ideeën werkelijkheid worden. Een mooie bijkomstigheid zijn de toevallige ontmoetingen en verbindingen die ontstaan. Zo helpen we de stad nog mooier, leuker en inclusiever te maken. Daar kan je mij voor wakker maken. En voor ieder ander avontuur!

Het bestuur is te bereiken via info@stadslableiden.nl.