Zoeken

naar projecten, activiteiten, nieuws en pagina's

Voor & Door Leiden

Stadslab ziet de letters V&D weer prijken op de gevel van het grote pand aan de Breestraat, dat nu grotendeels leeg staat. Daarom werkt het aan een plan, Voor&Door Leiden als hart van de stad. Een plek waar mensen werken, produceren, ondernemen, spelen, kennis opdoen, creatief zijn, beleven, elkaar spreken of juist stilte vinden, leren en genieten van cultuur, eten en drinken. Een plek die uitnodigt en verrast. Een plek waar alle Leidenaren welkom zijn: jong en oud, gezinnen en grootouders, ondernemers en creatievelingen, inwoners en passanten.

Stadslab ziet in de leegstand van dit pand een kans voor de stad om deze plek weer op te eisen. Samen met anderen (inwoners, bedrijven en organisaties) gaan we op zoek naar een nieuwe bestemming. Een bestemming die recht doet aan verleden én toekomst van de stad. Een bestemming waarmee Leiden deze markante plek in de binnenstad weer opeist. Voor alle Leidenaren. Door alle Leidenaren. Na een kleinschalige brainstorm vóór de coronacrisis en de lockdown zijn we in gesprek gegaan met de eigenaar van het pand, ASR. Die staat open voor ideeën en planvorming uit de stad, uiteraard zonder garanties te geven niet intussen eigen plannen te maken.

Binnenkort verbreden we het gesprek met de stad met een digitale brainstorm over verschillende invullingen van het pand. We zoeken naar breed gedragen wensen en concrete innovatieve ideeën. Deze input gebruiken we bij het maken van een vernieuwend en haalbaar plan voor het pand dat een verrijking vormt voor de Leidenaar en haar binnenstad. De nieuwe V&D: Voor & Door Leiden. We houden je op de hoogte zodra er iets te melden is over het project.