Zoeken

naar projecten, activiteiten, nieuws en pagina's

Een 10 voor de Midzomerdag!  

Van zestig rennende schoolkinderen, die zwerfvuil opruimden in het Stationsgebied, tot honderden toeschouwers bij het optreden van de band The Stream in de Hortus – Leiden vierde vrijdag 21 juni het 10-jarig jubileum van het Stadslab, van 10 uur ’s ochtends tot ver na 10 uur ’s avonds.

Tien evenementen in het Singelpark, alle druk bezocht: over de ‘global goals’ van de VN, over de stad waarin ’iedereen meedoet en meetelt’, over groene daken, bewegen in het groen, Leidse striphelden, de geschiedenis van de stadsmuren en het Singelpark. Een ’tour’ langs het heden, verleden en de toekomst van Leiden, in één dag.

Burgemeester Henri Lenferink sprak omstreeks half zeven ’s avonds de feestrede uit op het Taartenfestival, verzorgd door Gemiva/Hof van Sijthoff. „Blijf creatief en eigenwijs”, riep hij de feestgangers op. „Ook de komende tien jaar hebben we jullie keihard nodig.”

Bekijk dit filmpje voor een mooie impressie van deze dag.